Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје

Ре-Медика дел од КОМШИLOOK

Ре-Медика дел од КОМШИLOOK

Ре-Медика беше поддршка и дел од КОМШИLOOK, мултимедијален фестивал кој ги слави вкрстувањето на уметноста и заедницата, прикажувајќи различни форми на изразување, од визуелни уметности до перформанси во соседството.

Ги споивме нашата општествена одговорност со уникатниот настап на над 100 уметници, а бевме и директни учесници на фестивалот со уметничка инсталација на фасадата од нашата болница. Со тој перформанс ги оживеавме делата на нашите најмлади пациенти кои цртаа по повикот на Ре-Медика и на КОМШИLOOK.

Среќни сме што бевме дел од настан со врвни артисти и прекрасни гости и имавме можност да ја продолжиме нашата традиција за поддршка на заедницата, уметноста и културата.

en_USEnglish