Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје

Киро Бумбов си замина дома два дена по видео асистираната торакоскопска операција на белодробието

Киро Бумбов си замина дома два дена по видео асистираната торакоскопска операција на белодробието Шеесетгодишниот Киро Бумбов почна да се движи и шеташе на Oдделот за интензивно лекување еден час по завршената торакоскопска операција на белодробното крило, направена преку мал

Прочитај повеќе »

Добредојде за Дарјан и Деа

Добредојде за Дарјан и Деа Близнаците Даријан и Деа порано ги израдуваа мама Марија, тато Роберт и бато Димитар. Се родија на почеток на 36. недела од бременоста. Породувањето го изврши гинекологот д-р Симонида Котларова Попоска, а педијатар на породувањето

Прочитај повеќе »

Катина Маџунова застана на нозе и се движеше еден час по отворена операција на градниот кош

Катина Маџунова застана на нозе и се движеше еден час по отворена операција на градниот кош Само еден час од крајот на отворена операција на градниот кош, 76-годишната Катина Маџунова од Велес застана на нозе и се движеше во собата

Прочитај повеќе »

Ре-Медика дел од КОМШИLOOK

Ре-Медика дел од КОМШИLOOK Ре-Медика беше поддршка и дел од КОМШИLOOK, мултимедијален фестивал кој ги слави вкрстувањето на уметноста и заедницата, прикажувајќи различни форми на изразување, од визуелни уметности до перформанси во соседството. Ги споивме нашата општествена одговорност со уникатниот

Прочитај повеќе »

Александра Стојаноска и Станче Михајловска – најдобри меѓу најдобрите медицински сестри и техничари

Александра Стојаноска и Станче Михајловска – најдобри меѓу најдобрите медицински сестри и техничари Ре-Медика додели награди „Најхумана медицинска сестра“ за минатата година на Александра Стојаноска и Станче Михајловска, како најдобри меѓу најдобрите, по повод Светскиот ден на медицинските сестри и

Прочитај повеќе »

Припрема на пациентот пред оставање на примерок за молекуларна анализа

Припрема на пациентот пред оставање на примерок за молекуларна анализа Припремата на пациенти за земање на примерок за микробиолошко испитување е од посебно значење, бидејќи може значајно да влијае на резултатите од испитувањето. Многу е важно за молекуларни анализи да

Прочитај повеќе »

Припрема на пациентите пред оставање на примерок за микробиолошка анализа

Припрема на пациентите пред оставање на примерок за микробиолошка анализа Припремата на пациенти за земање на примерок за микробиолошко испитување е од посебно значење, бидејќи може значајно да влијае на резултатите од испитувањето. Сите примероци треба да се земаат пред

Прочитај повеќе »

Зошто да замрзнам јајце клетки?

Зошто да замрзнам јајце клетки? Јајниците кај жената се полни со јајце клетки кои се формираат во фоликули (топчести структури исполнети со течност потребна за нормален раст и развој на јајце клетките). Жените за разлика од мажите се раѓаат со

Прочитај повеќе »

Инвитро-постапка со донорски материјал

Инвитро-постапка со донорски материјал Законска регулатива за оплодување со донорски материјал (сперматозоиди, јајце клетки или ембриони) е спроведена во 2008 година кога се воведе Законот за биомедицинско потпомогнато оплодување во Република Македонија. За да се исполнат барањата на пациентите кои

Прочитај повеќе »

Подготовка на парот за ИВФ постапка

Подготовка на парот за ИВФ постапка На првиот закажан преглед потребно е да ја носите целокупната документација од сите претходни дијагностичкo-терапевтски интервенции поврзани со инфертилитетот. Оваа средба претставува Ваше воведување во ИВФ постапката во која ќе ви бидат дадени основните

Прочитај повеќе »

Високопрофесионалниот Центар за ин витро со успех се справува со проблемите со неплодноста

Проф. д-р Зоран Петановски, гинеколог-акушер и шеф на ИВФ-одделот во Ре-Медика Високопрофесионалниот Центар за ин витро со успех се справува со проблемите со неплодноста Зошто проблемите со репродукцијата се сè почести, како може да се решат, што доколку е потрeбна

Прочитај повеќе »

Кога пациентите се задоволни, знаеме дека сме на вистинскиот пат

Д-р Симонида Котларова Попоска, раководителка на Одделот за гинекологија и акушерство во „Ре-медика“ Кога пациентите се задоволни, знаеме дека сме на вистинскиот пат Нашата работа претставува спој на стручност, професионалност и модерна технологија, вклучувајќи пријателски однос кон пациентите, кои јасно

Прочитај повеќе »

Успехот го мериме по препораките од задоволните пациенти

Проф. д-р Александар Митевски, медицински директор на „Ре-медика“ Успехот го мериме по препораките од задоволните пациенти Проф. д-р Александар Митевски, општ и абдоминален хирург, од неодамна е медицински директор на првата приватна општа болница Ре-Медика. Каква е неговата визија за

Прочитај повеќе »

Во Ре-Медика владеат вистинските вредности

Проф. д-р Ѓорѓи Оровчанец создава нови генерации што работат на ласерска ОРЛ-хирургија Во Ре-Медика владеат вистинските вредности Кога пред 18 години почнав да работам во Ре-Медика, за мене беше битно таму каде што работам да создадам услови со кои ќе

Прочитај повеќе »
en_USEnglish