Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје

Елица Јорданова

Генерална директорка

На денот на здравјето во 2005 година Ре-Медика ширум ги отвори своите врати, во функција на квалитетно здравство. Особена чест и задоволство ми е да им се заблагодарам на сите за соработката во изминатиот период со надеж и желба дека и во иднина ќе продолжиме да чекориме заедно под знамето на хуманоста, професионалноста и стручноста, сѐ за благосостојба на секој човек. Довербата изразена кон нас е наш предизвик за висок професионализам, стремеж кон нови знаења и вештини кои некогаш ги надминуваат и човечките можности. Успешниот раст и развој на Ре-Медика е секако резултат на добро избран и профилиран тим на професионалци, секој во својата област. Тоа е тим кој секојдневно е ангажиран во пружање на врвни медицински услуги. Изминативе години медицинскиот персонал во Ре-Медика успеа да изгради успешен лик на медицински работник, препознатлив по хуманиот и етички пристап. Тоа е лик кој ги поседува највисоките стандарди, лик кој зрачи од задоволство, препознаен од секој наш пациент, минат, сегашен и иден. Вработените во Ре-Медика се горди на својот производ, а тоа се илјадниците пациенти кои секојдневно минуваат низ просториите и не криејќи го своето задоволство оставаат анкетни листови, мејлови и писма преполони со благодарност и пофалби упатени до вработените во Ре-Медика, кои ѝ дадоа живот на оваа болница. Сите заедно создадовме болница која им служи за пример на другите и во едно вакво несигурно време, кое го живееме сите, време исполнето со кризи, изолираност, страв од непознато, се раѓаат и живеат идеи за создавање на убави и драгоцени нешта. Нешта кои имаат хумана визија.
Тоа е визијата за врвно здравство. Визијата за врвно здраство во Ре-Медика стана реалност.

Имајте почит кон своето здравје и кон здравјето на Вашите најблиски, со почит кон идните генерации.

Проф. д-р Александар Митевски

Медицински директор

Со гордост и благодарност, како медицински директор на Првата приватна општа болница во нашата земја Ре-Медика, го претставувам нашиот храм на здравјето.
Во срцето на нашата мисија лежи посветеност за поставување на извонредна здравствена нега. Воопшто не се штедевме кога ги поставувавме темелите на нашата болница, каде што врвната технологија се среќава со емпатијата. Секој член на нашиот посветен тим, од лекари, медицински сестри до помошен персонал, е воден од единствена цел: Вашата благосостојба.
Во денешниот брзорастечки здравствен простор ја разбираме потребата и важноста за приспособливост и иновативност. Вложуваме секојдневен труд да останеме предводници во здравствената заштита и здравствената нега во нашата држава. Го прифаќаме напредокот на медицинските науки и продолжуваме да се усовршуваме во нашите професионални практики, обезбедувајќи највисоки стандарди во здравството.
Надвор од ѕидовите на нашата болница лежи подлабока врска, составена од низа споделени искуства, радости и предизвици. Ја препознаваме довербата што ни ја давате, доверувајќи ни го Вашето најскапоцено богатство – Вашето здравје. Тоа е одговорност која не ја превидуваме.
Денес, кога стоиме на прагот на новата ера, Ве повикувам да не гледате на нас само како медицинска установа, туку како партнер во Вашето патување до благосостојба. Без разлика дали се работи за рутински прегледи, сложени процедури или смирувачки глас во време на неизвесност, ние сме тука за Вас, на секој чекор од патот.

Заедно да ја прифатиме иднината со оптимизам, издржливост и заедничка посветеност за подобро утре. Ви благодариме што ни ја доверувате грижата за Вас и Вашите семејства. Чест ни е да Ви служиме.

en_USEnglish