Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје

ДЕТСКА ХИРУРГИЈА

Една од дејностите, во рамките на одделот Хирургија во ПЗУ Ре-Медика, е и детската хирургија.

Од областа на детската хирургија се изведуваат најчестите хируршки интервенции кај популацијата од 0 до 14-годишна возраст.

Покрај класичниот пристап се применува и лапароскопската хирургија, каде што постои можност и индикација.

Носител на дејноста е проф. д-р Ацо Димов.

en_USEnglish