Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје

ФИЗИКАЛНА МЕДИЦИНА

Одделот за физикална медицина е специјализиран за дијагностика и лекување на органите и системот за движење (мускули, коски, зглобови, нерви).

Вклучува и рехабилитација на пациенти после траума, оперативни зафати.

Во лекувањето се користат физички агенси: топлина, електрична струја, магнетни бранови, ласерски зраци, ултразвучни бранови, движења.

Најчести индикации: ревматски заболувања, вонзглобен ревматизам, повреди, скршеници, невролошки заболувања.

Галерија

en_USEnglish