Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје

ДЕРМАТОЛОГИЈА

Кожата е најголем орган кај човекот, а кожните болести се едни од најчестите со кои се среќава секој од нас во тек на животот.

Во Ре-Медика се извршуваат , специјалистички прегледи и лечење на доенчиња, деца и возрасни а нашето знаење и искуство обезбедува врвна услуга кога е најпотребно

Во естетската дерматологија основена цел ни е да обезбедиме врвна услуга со користење на најсовремена опрема во склад со потребите на пациентот истовремено почитувајки ги сите медицински начела.

Методите за подмладување, регенеративна медицина ги извршуваме со Fotona ласерска технологија и тоа Dynamics SP , Nd-YAG i Er-YAG , kako i Co2 laser, Dioden laser

  • на лице и врат, коса-стимулација на раст, андрогенетска алопеција, тело-лекување на стрии

PRP (користиме фактори на раст и матични клетки од сопствена плазма) кои имаат силен ефект и на обновување на кожата

Ремоделирање и подмладување на кожата истовремено, се постигнува со Morpheus 8, уред кој делува со мулти-поларна радиофрекфенциска енергија на повеќе слоеви од кожата и поткожно масно ткиво, SARD технологија за:

  • елиминирање на вишок на масно ткиво на подбрадок, затегање на долна третина на лице, врат
  • тело- ремоделирање и третман на целулит
  • лекување на лузни
  • лекување на брчк
en_USEnglish