Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија, основана на 7 ми април 2005 година.
+389 72 443 200

Поврзани новости

+389 72 443 200
Секој ден - 24/7 16-та Македонска Бригада бр.18, 1000 Скопје
М-р д-р Симонида Котларова Попоска
Гинеколог-акушер, Шеф на оддел
Закажи преглед
Ние сме тука за тебе

Закажи преглед

Ре-Медика е современа и модерна приватна болница. Основана е на 7 април 2005 година, по светски стандарди, за прв пат имплементирани во една општа болница на нашите простори.

Стручниот тим на Ре-Медика пружа медицински услуги според најсовремените протоколи во лекувањето на пациентите. Медицинскиот тимо во болницата е со напредни вештини во третманот и дијагностицирањето на состојбите, секој во своите области. Неговите членови се пријатни, сочувствителни и со добар однос кон пациентите, за време на престојот и надвор од него. Ре-Медика има развиен систем на континуираната едукација, а тоа е едно од врвните начела во нашата болница. Болница се има изградено како фамилијарна болница во која грижата за пациентите не се состои само во делот на изведувањето на интервенциите или дијагностиката.

Специјалност Гинеколог-акушер, Шеф на оддел
Образование Магистер на Медицински науки - Универзитет „Св. Кирил и Методиј”

Работно искуство

Образование

Членство

Клинички интерес

Студиски престои

  • Gynecological Laparoscopic Surgery, Hand on course, May, 2022, Porto, Portugal
  • European Academy of Gynecological Surgery, Laparoscopy Intensive Practical Suturing Course, October 2019, Leuven, Beguim
  • Fotona Laser training, Скопје, 2015
  • Advances in Fetal Medicine, Fetal medicine Foundation, London, UK, 2012
  • Charite – Campus Benjamin Franklin, Department of Gynecology, Berlin, Germany, 2008
  • Gyndersen – Lutheran Medical Center, La Crosse, Wisconsin, USA, 2004
  • Klinikum am Steinenberg, Reutlingen, Germany, 2002
  • University of Porto, Gynecology and Obstetric Department, Porto, Portugal, 1998

Странски јазици

en_USEnglish