Породување - Ре Медика | Poroduvanje - Re Medika

ПРАВИЛА ПРИ ПОСЕТА НА ПАЦИЕНТИ – РЕ-МЕДИКА

П О Ч И Т У В А Н И

ВАШИТЕ НАЈМИЛИ ЗАСЛУЖУВААТ ВНИМАНИЕ И БЕЗБЕДНОСТ

ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА РЕМЕДИКА

Ве молиме почитувајте го интервалот за посета од 15 до 20 часот.
Препорачлива е истовремена посета на не повеќе од две лица кај еден пациент.
Пријавете се ЗАДОЛЖИТЕЛНО на пултот на Одделот (персоналот од Одделот е задолжен да ја организира Вашата посета, заради тековната медицинската грижа на пациентите).
Не е препорачлива посета при доење, при посета на доктори, спроведување на терапија и други медицински третмани.

Задолжително миење на раце (дезинфекција на секој посетител).
ЗАДОЛЖИТЕЛНО СТАВЕТЕ МАСКА (покријте ги носот и устата).
Важно е да бидете здрави (доколку имате знаци на болест => одложете ја посетата)!
Не е потребно дополнително носење на храна.

За подетални информации обратете се на контакт тел:

Оддел за Гинекологија и Акушерство
02 603 105;

Оддел за Хирургија
02 603 220;

За прв пат на Балканот, ексклузивна интервенција изведена при Одделот за Урологија и Абдоминална Хирургија во ПЗУ Ре-Медика. Особено се гордееме со нашиот тим предводен од Професор Владимир Којовиќ кој ја изврши првата Лапароскопскa Сигмоидна Вагинопластика кај девојче со вродено отсуство на вагина.    Ре-Медика на шестиот интернационален конгрес на Анестезиолози, кој се одржа од 24-27 Октомври 2019, активно учество земаа и дел од тимот на анестетичари од нашата болница. Иван Наунов, Елена Паризова и Теодора Ивановска изнесоа тема, разработена за конгресот „Џет вентилација“ која всушност е техника на вентилирање која што се работи само во нашата болница при специфични хируршки интервенции.     Единствено во Ре-Медика, тимот на спортска медицина од медицинската компанија за ортопедски хируршки материјали Zimmer Biomet, на источна и југоисточна Европа отвара патишта во Македонија. Првите ортопедски интервенции, реконструкција на ротарна манжетна на рамо, се иведени во јуни оваа година во Ре-Медика од страна на доктор Димитар Споа, ортопед-хирург.    Во април започна со работа аптеката „Данеа-Фарм“. Сместена е во главниот хол на болницата „Ре-Медика“ и е достапна до сите пациенти секој ден од 9-18 часот и секоја сабота од 10-14 часот.    ПЗУ Ре-Медика, оддел неонатологија, го оформи Центарот за едукација на родилките при доење со успешност 98%.    Ре-Медика е прва болница во РМ која е наградена за најдобри општествено одговорни практики.    Во Ре-Медика се роди првото бебе во РМ од смрзната јајце клетка.    ПЗУ Ре-Медика, оддел неонатологија, во целост го спроведува концептот Постпартален третман на новородени со примена на принципите за „Болница пријателка на бебињата“    Ре-Медика е прва општа болница во РМ која ја примени стеротаксичната биопсија.    Ре-Медика е првата општа болница во РМ која се здоби и во континуитет го одржува сертификатот за квалитет согласно ISO 9001:2008    ПЗУ Ре-Медика за својот одговорен бизнис према пациентие и општеството прогласена за национален шампион за 2013/2014 година од страна на Европската бизнис комисија.    ПЗУ Ре-Медика е првата приватна општа болница во Република Македонија основана во 2005 година и со тоа за прв пат се поставени темелите за светски стандарди и протоколи за здравство, за што доби награда за најдобра инвестиција во југоисточна Европа.    Лабораторијата за Ин Витро Фертилизација при одделот гинекологија и акушерство е првата лабораторија на Балканот и меѓу ретките во Европа која се здоби со сертификат за квалитет и компетентност согласно стандардот ISO 15189:2013. Со истиот сертификат се здоби и дијагностичко-биохемиската лабораторија на болницата.    Сите информации се од информативен карактер и цените подлежат на промени. За точни информации секогаш обратете се на 02 2603 100 и 072 443 200. Ви благодариме на довербата.
  • Закажeте преглед

    Искористете ја нашата онлајн форма и закажете преглед кај Вашиот доктор.
  • Пронајдете доктор

    Пронајдете го Вашиот доктор, информирајте се за неговото искуство и направете го вистинскиот избор.
    пронајдете доктор
  • Систематски прегледи