Породување - Ре Медика | Poroduvanje - Re Medika

Проф.д-р Дафина КузмановскаСубспец. педијатриска нефрологија – РЕ-МЕДИКА
Име и Презиме Проф.д-р Дафина Кузмановска
Квалификации
 • Специјалист педијатрија
 • Специјалист педијатар
 • Субспецијалист педијатриска нефрологија
 • Доктор на медицински науки
Е-маил kuzmanovska.dafina@gmail.com
Познавање на странски јазик
 • Aнглиски
 • Француски
Членство во професионални асоциации
 • Македонско Лекарско Друштво
 • Лекарска комора на РМ
 • Европско здружение за педијатриска нефропогија (ESPN)
 • Интернационална асоцијација за педијатриска нефрологија (IPNA)
 • Југоисточна работна група за педијатриска нефрологија (SPNWG)
 • Балканско здружение за нефрологија, дијализа и вештачки органи (BANTAO)
Клинички интереси
 • Педијатриска нефрологија/урологија
 • Системски болести кај деца

Работно искуство

Клиниката за детски болести

Шеф на одделот за детска нефрологија е од  1983 до пензионирањето во 2014. Во звање професор по педијатрија е избрана во  1997год, а во  2002 станува   редовен професор на Медицинскиот факултет во Скопје.

Шеф на катедрата по педијатрија во периодот 2009-2013 год.

Во тек на кариерата публицирала повеќе од 100 стручни /научни  трудови објавени во релевантни  интернационални часописи , а со свои трудови учествувала на повеќе домашни и интернационални стручни конференции.

Образование

Медицинскиот факултет во БелградСпецијализација по педијатрија

Медицинскиот факултет во БелградСубспецијализација по детска нефрологија

Дополнителна едукација

Закажете преглед кај овој доктор


  Почитувани, закажаниот термин не е валиден додека не биде потврден телефонски од нашиот оператор. Очекувајте повик во следните 24 часа, на бројот кој го имате посочено во контакт формата од страна на нашиот кол центар.