Породување - Ре Медика | Poroduvanje - Re Medika

Прим. м-р д-р Искра Лазаревска доктор по медицина, специјалист педијатар-пулмолог, бронхоскопист – РЕ-МЕДИКА
Име и Презиме Прим. м-р д-р Искра Лазаревска
Квалификации
 • Доктор по медицина
 • Специјалист педијатар-пулмолог,бронхоскопист
Е-маил dr.iskra_lazarevska@yahoo.com
Познавање на странски јазик
 • Aнглиски
 • Српски
Членство во професионални асоциации
 • Македонско Лекарско Друштво
 • Лекарска комора на РМ
 • Здружение на Педијатри на РМ
 • Европско Респираторно Здружение
 • Европска Педијатриска Бронхолошка Асамблеа

Работно искуство

Институт за Белодробни Заболувања кај децата – Козле

ПЗУ Ре-Медика, Скопје

Образование

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Скопје, Р.Македонија - Медицински факултет

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Скопје, Р.Македонија - Медицински факултет
Специјалист педијатар

Дополнителна едукација


 • 1995 – Едукација на одделот за Интензивна нега и терапија (КАРИЛ), Клиника за хирушки болести при Педицински Факултет – Скопје ( едукација за интубација со анестезија)

 • 1996 – Клиника за оториноларингологија, Медицински факултет, Скопје (едукација за бронхолошки интервенции)

 • 1997 – Salzburg Cornell Seminars – Intensive Care

 • 1998 – Salzburg Cornell Seminars – Intensive Care

 • 2007 – Едномесечен престој во Childrens Hospital, University Clinic – Gratz, Austria – едукација за ендоскопски иследувања и респираторна патологија

 • 2015 – Едномесечен престој во Универзитетската Клиника Capa Cerrahpasa, Истанбул, Турција, едукација на ендоскопки иследувања и педијатриска пулмологија

Клинички интерес


 • Падијатриска пулмологија

 • Педијатриска бронхологија

Закажете преглед кај овој доктор


  Почитувани, закажаниот термин не е валиден додека не биде потврден телефонски од нашиот оператор. Очекувајте повик во следните 24 часа, на бројот кој го имате посочено во контакт формата од страна на нашиот кол центар.