Породување - Ре Медика | Poroduvanje - Re Medika

Проф. д-р Александар МитевскиОпшт и абдоминален хирург – РЕ-МЕДИКА
Име и Презиме Доц. д-р Александар Митевски
Квалификации
 • Доктор по општа медицина
 • Специјалист по општа хирургија
 • Супспецијалист по абдоминална хирургија
Е-маил acence03@yahoo.com aleksandar.mitevski@ugd.edu.mk
Познавање на странски јазик
 • Aнглиски
Членство во професионални асоциации
 • Член на Здружение на хирурзи на Р. Македонија

Работно искуство

Супспецијалист по абдоминална хирургија - Општа и дигестивна хирургија , Клиничка Болница Штип

Специјалист по општа хирургија - Општа и дигестивна хирургија, Општа Болница Штип

Специјализант по општа хирургија - (Медицински факултет Скопје, УКИМ)

Доктор на медицина - Итна медицинска помош, Општа болница Штип

Доктор на медицина - ПЗО „Ескулапиус“ Штип

Доктор на медицина во воен стационар - АРМ

Професор по превентивна медицина и нега - Средно медицинско училиште „Јане Санадански“ Штип

Образование

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија - Медицински факултет
Диплома за завршен трет циклус студии – докторски студии

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија - Медицински факултет
Уверение за завршена супспецијализација од Абдоминална хирургија

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија - Медицински факултет
Уверение за завршена специјализација од Општа хирургија

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија - Медицински факултет
Диплома за завршен факултет по Медицина

Дополнителна едукација


 • 2017 год. – 5 hours of Da Vinci Robotic simulator training and 5 days patient observinag
  Координатор : Kenneth J Bruder, MD, FACS
  Организација: Fox Valley Ascension Medical group, St.Elizabeth’s Hospital

 • 2015 год. – Advanced course in laparoscopic colorectal surgery
  Координатор: Dr. Marko Zelic
  Организација: Clinical hospital center Rijeka, Surgery clinic / Хрватска

 • 2014 год. – ATLS (Advanced Trauma and Life Support) course, 28 часа обука
  Координатор: John Oldham, MD and Paul Barton, MD
  Организација: Macedonia – US Physician project

 • 2012 год. – HTA assessment course – Summer School, Lugano, Italy

 • 2010 год. – Петнеделна обука за „Итна хируршка интервенција и лапороскопска хирургија„
  Координатор: Dr. Nurullah Zengin
  Организација: Numune Hastanesi, Анкара, Труција

 • Интернационален симпозиум за Итна медицина Emergency Physicians Association of Tyrkey, Скопје, Р.Македонија

 • 2009 год. – Работилница на тема: Пластична и реконструктивна хирургија
  Организација: БАПРАС ,Охрид, Р.Македонија

Закажете преглед кај овој доктор


  Почитувани, закажаниот термин не е валиден додека не биде потврден телефонски од нашиот оператор. Очекувајте повик во следните 24 часа, на бројот кој го имате посочено во контакт формата од страна на нашиот кол центар.