Породување - Ре Медика | Poroduvanje - Re Medika

Примамед - општа и трудова медицина Archives - РЕ-МЕДИКА
 • Метаболичен синдром и ковид-19

  Метаболичен синдром и ковид-19

  Метаболичен синдром (МС) и неговите компоненти значително се асоцирани со зголемена осетливост на инфекцијата САРС-КоВ-2 (SARS-CoV-2) како и тежината на ковид-19. Метаболичен синдром (синдром Х, инсулинска резистенција) се дефинира како збир на меѓусебно поврзани физиолошки, биохемиски, клинички и метаболичен фактори кои директно го зголемуваат ризикот од појава на кардиоваскуларни болести и тип 2 дијабетес, велиповеќе
 • ВООБИЧАЕНА НАСТИНКА ИЛИ ГРИП?

  ВООБИЧАЕНА НАСТИНКА ИЛИ ГРИП?

  При настапот на првичните симптоми од особена важност е да се разграничи грипот како состојба со можни тешки компликации од настинката како вообичаена патологија, објаснува д-р Оливера Ѓеорѓиева-Јанев од „Прима-мед“. Кога зборуваме за грип најчесто мислиме на сезонската вирусна инфекција која го напаѓа првенствено респираторниот систем – проксимално од носните отвори па се до базалнитеповеќе
 • СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ – СО СТРУЧНОСТ ДО ТОЧНИ РЕЗУЛТАТИ

  СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ – СО СТРУЧНОСТ ДО ТОЧНИ РЕЗУЛТАТИ

  Превентивните медицински прегледи на вработените се обврска на работодавците Со задоволство Ве известуваме дека покрај големиот број на услуги што ги нуди ПЗУ Ре-Медика ви нудиме и услуги од примарна медицина и здравствени прегледи за вработени кои се вршат од страна на овластена специјалистичка здравствена установа од областа на медицина на трудот во склоп наповеќе