Породување - Ре Медика | Poroduvanje - Re Medika

Новости Archives - РЕ-МЕДИКА
 • За првпат во Македонија, TRICHOTEST за губиток на коса

  За првпат во Македонија, TRICHOTEST за губиток на коса

  За првпат во Македонија, пациентите ќе имаат можност во нашата болница Ре-Медика да направат TRICHOTEST, единствен генетски тест за кој по добиените резултати ќе добијат персонализиран третман за губиток на коса. Губењето на коса (алопеција) е прогресивна состојба која има различни форми и причини. Најчестиот тип на губење на косата, познат како андрогена алопеција еповеќе
 • Ре-Медика се стекна со светски признат сертификат за уртикарија

  Ре-Медика се стекна со светски признат сертификат за уртикарија

  Од неодамна Ре-медика го доби светски признатиот сертификат за уртикарија со што се акредитира како болница што ги исполнува сите критериуми за третман и нега на пациенти кои ја имаат оваа болест.   Што преставува сертифактот за Одделот дерматологија во Ре-Медика болницата? GA²LEN  – Глобалната европска мрежа за алергии и астма, неодамна започна програма заповеќе
 • ХЕРОЈ Е ВТОРОТО ИМЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО „РЕ-МЕДИКА“

  ХЕРОЈ Е ВТОРОТО ИМЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО „РЕ-МЕДИКА“

  ОДБЕЛЕЖАН 15-ОТ ЈУБИЛЕЕН РОДЕНДЕН НА ПРВАТА ПРИВАТНА ОПШТА БОЛНИЦА СО КРВОДАРИТЕЛНА АКЦИЈА Иако со намален капацитет, со преземање на сите мерки на заштита и внимателност, успеваме да сочуваме еден ритам на работа кој нема да го загрози ниту персоналот на болницата, а од друга страна ќе бидеме отворени за сите оние на кои здравствената помошповеќе
 • Нови методи и третмани со ласерот кој се користи и во светските центри

  Нови методи и третмани со ласерот кој се користи и во светските центри

  Ласерската технологија обезбедува висока моќност и ефикасност во решавање и третирање на многубројни кожни третмани – подмладување на кожата, ласерско трајно отстранување на влакна, лекување на акни, отстранување на васкуларни проблеми на кожата. „Ре-Медика“ постојано ги следи најновите протоколи во медицината и се стреми кон квалитетна здравствена заштита. Во полето на дерматологијата во последниве годиниповеќе
 • ЗАДОВОЛСТВО Е ДА СЕ РАБОТИ ВО СОВРЕМЕНА БОЛНИЦА СО ВРВНА ПОСВЕТЕНОСТ НА ПАЦИЕНТОТ

  ЗАДОВОЛСТВО Е ДА СЕ РАБОТИ ВО СОВРЕМЕНА БОЛНИЦА СО ВРВНА ПОСВЕТЕНОСТ НА ПАЦИЕНТОТ

  Успешната дијагностика и позитивниот исход од третманот на пациентите многу зависи и од соработката на докторите од разни специјалности, како и од условите кои ги има болницата, вели неврологот д-р Горан Колевски, кој од неодамна стана дел од тимот професионалци на „Ре-Медика“ и кој, како што ни рече, по усовршувањата во Германија, Австрија и САД,повеќе
 • ТРЕТМАН СО ТРИХЛОР ОЦЕТНА КИСЕЛИНА НА ЛЕЗИИ НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ПРЕДИЗВИКАНИ ОД ХПВ

  ТРЕТМАН СО ТРИХЛОР ОЦЕТНА КИСЕЛИНА НА ЛЕЗИИ НА ГРЛОТО НА МАТКАТА ПРЕДИЗВИКАНИ ОД ХПВ

  Истражувачите од Медицинскиот факултет во Виена открија нов третман за лекување на преканцерозните лезии на грлото на матката предизвикани од Хуман папилома вирус (ХПВ). Третманот вклучува користење на 85 проценти трихлор оцетна киселина, која традиционално се користи за медицински и за козметички пилинг на кожата. Научниците покажаа комплетна ремисија постигната кај 82 отсто од пациенткитеповеќе
 • КАУДАЛЕН БЛОК – ЗА ШТО ПОМАЛА БОЛКА ПО ОПЕРАЦИИТЕ КАЈ ДЕЦА

  КАУДАЛЕН БЛОК – ЗА ШТО ПОМАЛА БОЛКА ПО ОПЕРАЦИИТЕ КАЈ ДЕЦА

  Целиот медицински персонал има посебен однос кон децата кои доаѓаат за разни хируршки интервенции во „Ре-Медика“. Ние сакаме нивниот престој во болницата да биде колку што е можно помалку стресен, не само од хумани причини туку и поради фактот што еднаш трауматизирано дете е многу потешко за каква било соработка понатаму, па макар да сеповеќе
 • НЕСАКАНИ РЕАКЦИИ ОД ЛЕКОВИ – КАКО ДА СЕ НАМАЛАТ

  НЕСАКАНИ РЕАКЦИИ ОД ЛЕКОВИ – КАКО ДА СЕ НАМАЛАТ

  Помалите деца имаат побавна апсорпција на лековите кои се дадени по орален пат, но побрза апсорпција на лекови кои се дадени по интрамускулен пат. Односот на вода и масно ткиво во телото е поразличен отколку кај возрасните. Сите луѓе не се еднакво чувствителни на одредени лекови. Осетливоста кон развој на несакани реакции зависи од многуповеќе
 • МАЈКА НА 51 ГОДИНА – НЕ ПОСТОИ ПОГОЛЕМА СРЕЌА ОД НАШАТА ЛИНА!

  МАЈКА НА 51 ГОДИНА – НЕ ПОСТОИ ПОГОЛЕМА СРЕЌА ОД НАШАТА ЛИНА!

  Скопјанката Маја Мицевска е eдинствената жена во Македонија која за првпат станала мајка на  51 – годишна  возраст.  Таа  е импресионирана од вработените во првата приватна општа болница „Ре- Медика“, кои и ја дале сета нега и грижа уште од почетокот, па сè додека на свет не ја донела убавата Лина. Оваа пријатна жена велиповеќе
 • Еминентниот светски уролог д-р Владимир Којовиќ доаѓа во „Ре-медика“

  Еминентниот светски уролог д-р Владимир Којовиќ доаѓа во „Ре-медика“

  На 19 и 20 април во првата општа болница „Ре-Mедика“ гостин ќе биде проф. д-р Владимир Којовиќ, специјалист уролог, супспецијалист за реконструктивна и естетска урологија. Овој светски признаен уролог, ќе биде на располагање за македонските пациенти, а секој што е заинтересиран за медицинска услуга, може да закаже на телефонските броеви 02 2603 100 и 072повеќе