Shqip

ОПЕРАТИВНИ ИНТЕРВЕНЦИИ

ТУР на простата; ТУР на мочен меур; Цистоскопија со биопсија на мочен меур; Литхотрипсија на камен на мочен меур; Уретхротомија интерна; Цистоскопија со поставуванје на DJ – сонда
Меатотомија; Циркумцисија; Френулотомија; Ресектија на хидроцела; Ресектија на сперматоцела;
Биопсија на тестис; Васектомија (Стерелизатија); Орхидопекција; Цистостомија;

ПРЕГЛЕДИ

Рентген и Ехо - комплетна диjагностика на оболувањата на уро-гениталниот тракт инклусивно трансректално ехо (ТРУС) на простата; дијагностика на стриктури на уретхра (ретроградна уретхрографија)

CW-Допплер-Ехо - ехо – дијагностика /пример за разјаснување на венозна лецкага при еректилна дисфункција (ПГЕ - тест)

Ендоскопија
уретхроцистоскопија за дијагностицирање на тумори на везика или стриктури на уретра

Урофлометрија - мерење на млазот на урината

Микробиологија - микробиолошко испитување на урината и соодветен антибиограм

Спермограм - микроскопско испитување на спермата

ДИЈАГНОСТИКА

Онкологија - дијагностика и терапија на уролошките малигни оболувања на бубрезите, мочниот меур, пенис и тестиси, следствено онколошка терапија на пример: интравесикуларна инстилатија со БЦГ и Митомицин кај површинските карциноми на весика уринарија

Уро-Гинекологија

- дијагностика на уринарната инконтиненција кај обата пола
- дијагностика и терапија на хиперактивна весика со интензивна гимнастика на карличната мускулатура

Инфектологија

- дијагностика и терапија на хроничните – рецидивни уринарни инфекции и соодветна, профилактична терапија
- дијагностика и терапија на сексуално преносливите оболувања и кожни оболувања на надворешните машки полни органи

Андрологија

- советување околу стерилизатијата кај мажите и спроведување на истата
- дијагностика и терапија на стерилитетот кај мажите
- дијагностика и терапија на еректилната дисфункција (проблеми со потенцијата)
- хормонална дијагностика и терапија кај возрасните мажи (хормонални пореметувања)
- преглед и совет кај родените и стечените оболувања на пенис

Детска Урологија

- дијагностика и терапија кај родените и функционалните уринарни пореметувања (на пример енуресис - ноцтурна ет диурна – мокрење во постела преку ноќ или ден)
- дијагностика и терапија кај родените и стечените промени на надворешните генитални органи
(Пхимоса, неспуштен тестис)
- дијагностика и терапија на инфекции

Оболувања на Простатата

- дијагностика и терапија на бенигно зголемената простата (Простатааденом), како и хронична и акутна инфекција на простата (Простатитис), како и карцином на простата

Превентивна Дијагностика кај Рак на Простата

Ехо – дијагностика инклусивна трансректална сонографија на простата (ТРУС)
ПСА (тумормаркер за карцином на простата)
биопсија на простата (ТРУС)

Уролитхиаса - дијагностика, терапија и профилакса кај уролитхиаса

02 2603 100; 072 443 200

Академик Проф.д-р Живко Попов
уролог хирург
email: zpopov@remedika.com.mk

Д-р. Златко Пендовски
уролог хирург
email: zpendovski@remedika.com.mk

Проф. д-р Никола Новаковски
уролог хирург
email: info@remedika.com.mk