Ве молиме користете го овој број само за итен случај

072 443 200

×
Дијагностика:

- Дијагностика на акутни и хронични заболувања на Уво,Нос и Грло
- Детска ОРЛ
- Ендоскопско испитување на горни дишни патишта со видео запис
- Алерголошко испитување и лечење
- Болести на слух и рамнотежа
- Пореметување на глас и говор (засипнатост, говорни помагала)
- Пореметување на вкус и мирис
- Дијагностика и третман на Sleep apnea хрчење
- Дијагностика на ту промени на кожата на главата и вратот
- Инхалации, аспирации, зрачна терапија

Хируршки интервенции:

Трет крајник и крајници
Крива носна преграда
Пластична операција на носна пирамида
Задебелени и булозно променети носни школки
Полипи во нос и синуси
ФЕСС
Синусоскопии
Микроларингоскопии (полипи и папиломи на гласните жици)
Биопсии на туморозни промени на грлото
Парцијални ресекции на ларинксот(хордектомија), ларингектомија

Ласерска ОРЛ Хирургија:

- Ласерски третман на полипозни и папиломатозни промени во грлото и на гласните жици ( МЛ-скопија, абразија, аблација)
- Ласерско отстранување на туморозни промени во грлото (ларинксот),
- Ласерски третман на задебелени и булозно променети носни школки (конха булоза и конха хипертрофика)
- ласерски третман на полипи во носот( полипектомија нази)
- Отстранување на лимфни чворови на врат
- Ласерски интервенции на бемки и други пигментирани ту промени на кожата на главата и вратотв - Ласерско лечење на хрчење Sleep apnea (кај ласерски интер венции)
- Оперативни корекции и естетски интервенции на промени на главата и вратот
- ушни школки

Нос, лице, усни

- отстранување на ожилни промени и тетоважи
- корекција на брчки на лице и врат (Рестилан)

Проф. д-р Ѓорѓи Оровчанец
спец. оториноларинголог
email: info@remedika.com.mk
072 443 496

Д-р. Весна Петреска
спец. оториноларинголог
email: vpetreska@remedika.com.mk